Прасковен чийзкейк


за блата
- 150 г. обикновени бискити
- 100 г. краве масло
- 2 с. л. захар

за крема
- 500 г. крем сирене
- 200 г. подсладено кондензирано мляко
- 1 капсула лимонена есенция
- 1 пакетче желатин

за топинга
- 500 гр. праскови
- 3 с. л. захар
- 1-2 с. л. нешесте
- 1/2 ч. л. канела
- 1/8 ч. л. индийско орехче
- 1/8 ч. л. джиндифил

Начин на приготвяне


Желатинър се залива със студена вода (5 с.л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня.
Крем сиренето и кондензираното мляко се смесват и разбирват. Полученият крем се ароматизира с лимонената есенция и в него се налива желатинър, като се разбърква. Бисквитеният блат се покрива рабвонерно с крема и десертът се оставя в хладилник, за да стегне.
Прасковите се нарязват на парченца, слагат се в мала тенджера, поръсват се със захарта и се ароматизират с джинджифила, индийското орехче и канелата. Загряват се за 1-2 минути и се добавя разтвореното във вода нешесте.
Когато топингър се уплътни, се дърпа от  огъня, оставя се да се охлади и се нанася върху стегнатия чийзкейк. Пръстенът на формата се маха, десертът се нарязва и се сервира.

Comments

Popular Posts