Ореховки

2 белтъка
250 г орехови ядки
200 г пудра захар
1 с. л. захар на кристали

1. Белтъците се разбиват с миксер на пяна.
2. На части се добавя предварително пресятата пудра захар и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг.
3. Ореховите ядки се смилат заедно с 1 с. л. кристална захар.
4. Сипват се в белтъчното тесто и се разбърква с шпатула, докато се получи еднородна смес.
5. Тава се покрива с хартия за печене, която се намазва леко с масло.
6. С помощта на супени лъжици се оформят купчинки от тестото и се слагат в тавата.
7. Ореховките се пекат 40-50 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна.
7. Когато придобият златистокафяв цвят, ореховките се изваждат, поръсват се с пудра захар и докато са още топли, се отделят от хартията.

Рецепта: https://www.bonapeti.bg/recepti/orehovki/

Comments

Popular Posts