https://www.bonapeti.bg/recepti/syomga-na-furna-s-orehi/
Необходими продукти:
440 г филе от сьомга 80 г орехи 40 г краве масло 1/2 лимон 1/4 връзка копър 1 с. л. светла кафява захар сол и черен пипер на вкус | за салатата: 100 г маслини 2 бр. бейби маруля („Романа“) 1 глава червен лук 1 цикория 1 авокадо 1 морков 1/2 лимон 50 мл зехтин „Екстра върджин“ сол на вкус
Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер и се пече около 6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
2
| 
| Орехите и копърът се накълцват и се смесват с кафявата захар, лимоновия сок, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус. |
3
| 
| Сьомгата се покрива с тази смес и се запича за още 5–10 минути. |
4
| 
| Марулята и цикорията се режат наедро. |
5
| 
| Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се нарязва на ивички. |
6
| 
| Морковът се обелва и се оформя на фини ленти, а лукът се реже натънко. |
7
| 
| Така подготвените зеленчуци се смесват в купа, прибавят се и маслините. |
8
| 
| Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се добре. |
9
| 
| Рибата се поднася със салатата. |
|
Comments
Post a Comment