Ризото със спанак
1 ч.ч ориз
450 мл зеленчуков бульон
150 г. гъби
3 стръка пресен лук
200 гр. спанак
1 домат
80 г. масло
80 г. маскарпоне
сол
черен пипер
Предварително сваряваме ориза в бульон 1:2. В касерол загряваме 2-3 с. л. маслиново масло и слагаме нарязания лук и гъби. Доливаме със 100 мл. бульон, слагаме маскарпонетои след като поври малко добавяме ориза. Постепенно добавяме по малко бульон и разбъркваме непрекуснато. След като ориза се сготви, слагаме нарязания спанак и бъркаме още м3-4 минути. Прреди да махнем от кутлона добавяме останалото масло, подправяме със сол и черен пипер.
450 мл зеленчуков бульон
150 г. гъби
3 стръка пресен лук
200 гр. спанак
1 домат
80 г. масло
80 г. маскарпоне
сол
черен пипер
Предварително сваряваме ориза в бульон 1:2. В касерол загряваме 2-3 с. л. маслиново масло и слагаме нарязания лук и гъби. Доливаме със 100 мл. бульон, слагаме маскарпонетои след като поври малко добавяме ориза. Постепенно добавяме по малко бульон и разбъркваме непрекуснато. След като ориза се сготви, слагаме нарязания спанак и бъркаме още м3-4 минути. Прреди да махнем от кутлона добавяме останалото масло, подправяме със сол и черен пипер.
Comments
Post a Comment