Skip to main content
Солен кекс с брашно от лимец
брашно от лимец
кисело мляко
извара
зехтин
сол
хлебна сода
розмарин
яйца
Рецептата:
- Първата стъпка от рецептата за солен кекс с брашно от лимец е “загасянето” на содата. Това става като добавите содата към киселото мляко и разбъркате, докато шупне. Разбивате яйцето заедно със зехтина, добавяте млякото със содата и отново разбивате.
- Към течната смес добавяте брашното и разбърквате добре. Добавяте и изварата, солта и розмарина и отново разбърквате до получаване на хомогенна смес. Може да замените изварата със сирене, но тогава не трябва да добавяте сол, тъй като солта в сиренето е напълно достатъчна.
- Изсипвате сместа за соления кекс с брашно от лимец в предварително намазана с мазнина форма за кекс и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Може вместо да намазнявате формата за кекс да ползвате хартия за печене, с която да покриете формата за кекс и да изсипете сместа директно върху нея.
Comments
Post a Comment