Сладкиш с извара и грис
- извара - 250 г фина
- захар - 150 г
- яйца - 2 бр.
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- грис - 1 ч.ч.
- брашно - 1 ч.ч.
- бакпулвер - 1 бр.
В купа смесете гриса със захарта и киселото мляко, разбъркайте и оставете сместа така за 10 минути.
Добавете изварата и яйцата, разбъркайте добре до гладка еднородна смес.
Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте. Намажете малка тава с малко олио, изсипете и изравнете сместа в нея.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 50 минути.
Оставете сладкиша да се охлади напълно и го нарежете, сервирайте полят с с 1 с.л. кондензирано мляко или с 1 с.л. от любимото ви сладко.[подобни рецепти тук]
Comments
Post a Comment