Пържолки на фурна с тъмна бира и картофки

бира - 1 ч.ч. тъмна

вода - 1/2 ч.ч.

олио - 10 с.л.

сол - на вкус

свински пържоли - 3 бр.

картофи - 5 бр.

черен пипер

чесън на прах

Нужни са ни 3 бр. пържолки. Пържолките ги овкусяваме със сол и черен пипер. В тиган слагаме 4-5 с.л. олио да се загрее. Запечатваме пържолките от двете им страни.

На дъното на тава слагаме пържолките, които са полуготови сготвени. Обелваме картофите и ги нарязваме на малки парчета.

Измиваме картофите и ги слагаме между месото, така че да се запълни тавичката. Подправяме ги със сол и черен пипер и разбъркваме с ръце, за да се овкусят добре картофите.

Слагаме и чесън на прах и пак с ръце разбъркваме. Поливаме с бирата и водата.

После слагаме 5 с.л олио върху картофите и месото. Печем на 200 градуса до готовност, докато се изпече добре и картофките направят приятна коричка. Да ви е сладко! 

Comments

Popular Posts