Мъфини с шоколад

краве масло -125 грама
яйца 2 броя
захар 1/2 чаена чаша
брашно 1 чаена чаша
кисело мляко 1/3 чаена чаша
ванилии 2 броя
бакпулвер 1 чаена лъжица
1 млечен шоколад, който натрошавам накрая

Първата стъпка от рецептата за ванилови мъфини е подготовката на продуктите. Разтопете маслото на водна баня, яйцата извадете от хладилника, пресейте брашното, заедно с бакпулвера.
Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер, тел за разбиване или пък с вилица. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, добавете и маслото.Към течната смес добавете пресятото с бакпулвера брашно малко по малко при непрекъснато разбиване до получаване на еднородна смес. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте.
Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка и пълните ¾ от обема. Внимавайте да не напълните формите за мъфини прекалено, защото по време на печене мъфините увеличават обема си и ако сместа във формичките е повече от необходимото ще прелее и няма да се изпекат. Ако ползвате силиконова форма за мъфини не е необходимо да слагате хартиени кошнички, само намажете формата с предварително с олио и изсипете сместа.
Печете ваниловите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Проверете дали мъфините са изпечени като бучнете с клечка за зъби, ако остане суха - мъфините са готови!

Comments

Popular Posts