Калмари по гръцки с хрупкава коричка
Продукти
4 калмара, нарязани на шайби от 3 мм
2 белтъка
1/2 ч.ч. царевично брашно
Сол на вкус
1 ч.ч. олио за пържене
Инструкции
- Нарежете почистените и измите калмари на шойби от по 3-5 мм. Отцедете и подсушете със салфетка. Овкусете със сол.
- Разбийте белтъците с вилица. Сложете олиото в малка, дълбока касерола на котлона. Включете на максимална степен.
- Потопете калмарите в белтъците. В плик сложете царевичното брашно.
- Вземате 5 калмара, поставете ги в плика, разтърсете, за да покриете калмарите с брашно. Извадете ги, отстранете излишното брашно и ги подредете в чиния. Повторете, докато не оваляте в брашно всички калмари.
- Когато олиото се сгорещи, поставе калмарите на порции от по 5-7 всяка в касеролага. Пържете до златисто (около 10 секунди) и извадете върху салфетка, за да отцедите излишната мазнина. Повторете с останалите калмари.
Comments
Post a Comment