Калмари по гръцки с хрупкава коричка

Продукти


4 калмара, нарязани на шайби от 3 мм

2 белтъка

1/2 ч.ч. царевично брашно

Сол на вкус

1 ч.ч. олио за пържене


Инструкции

  1. Нарежете почистените и измите калмари на шойби от по 3-5 мм. Отцедете и подсушете със салфетка. Овкусете със сол.
  2. Разбийте белтъците с вилица. Сложете олиото в малка, дълбока касерола на котлона. Включете на максимална степен.
  3. Потопете калмарите в белтъците. В плик сложете царевичното брашно.
  4. Вземате 5 калмара, поставете ги в плика, разтърсете, за да покриете калмарите с брашно. Извадете ги, отстранете излишното брашно и ги подредете в чиния. Повторете, докато не оваляте в брашно всички калмари.
  5. Когато олиото се сгорещи, поставе калмарите на порции от по 5-7 всяка в касеролага. Пържете до златисто (около 10 секунди) и извадете върху салфетка, за да отцедите излишната мазнина. Повторете с останалите калмари.


Comments

Popular Posts