Обърнат сладкиш с компот

    Необходими съставки:

    За карамела

  • захар - 1/2 чаена чаша
  • краве масло -2 супени лъжици
  • плодове компот - 1 брой

  • За блата
  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно -1 чаена чаша
  • 1 ванилия
  • бакпулвер -1 чаена лъжица
  • олио - 1/3 чаена чаша

Рецептата:

  1. В тенджера или касерола изсипвате ½ чаена чаша захар и кравето масло и слагате да заври на котлона до получаване на карамел. В кръгла тава с диаметър 24-26 см изсипете горещия карамел равномерно, след което което наредете плодовете от компота. Когато се изсипва да се сложи тава отдолу.
  2. Разбийте добре яйцата със захарта, след което добавете олиото и отново разбийте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и малко по малко добавете тази смес към течната смес. Изсипете тази смес върху наредените плодове от компот и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути, докато сладкишът придобие златист цвят, а когато бучнете блатът с клечка за зъби или дървено шишче, те излизат сухи. 
  3. Изпеченият сладкиш извадете от фурната и след около 10-15 минути обърнете в голяма чиния или поднос. Още докато е топъл сладкишът го залейте със сока от компота и го оставете да попие.

Comments

Popular Posts