Обърнат сладкиш с компот
- захар - 1/2 чаена чаша
- краве масло -2 супени лъжици
- плодове компот - 1 брой
- За блата
- яйца - 4 броя
- захар - 1 чаена чаша
- брашно -1 чаена чаша
- 1 ванилия
- бакпулвер -1 чаена лъжица
- олио - 1/3 чаена чаша
Необходими съставки:
За карамела
Рецептата:
- В тенджера или касерола изсипвате ½ чаена чаша захар и кравето масло и слагате да заври на котлона до получаване на карамел. В кръгла тава с диаметър 24-26 см изсипете горещия карамел равномерно, след което което наредете плодовете от компота. Когато се изсипва да се сложи тава отдолу.
- Разбийте добре яйцата със захарта, след което добавете олиото и отново разбийте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и малко по малко добавете тази смес към течната смес. Изсипете тази смес върху наредените плодове от компот и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути, докато сладкишът придобие златист цвят, а когато бучнете блатът с клечка за зъби или дървено шишче, те излизат сухи.
- Изпеченият сладкиш извадете от фурната и след около 10-15 минути обърнете в голяма чиния или поднос. Още докато е топъл сладкишът го залейте със сока от компота и го оставете да попие.
Comments
Post a Comment