Питка на кифлички

500 мл. топло прясно мляко
1 кубче мая 42 гр.
2 с. л. захар
1с. л. сол
100 мл. олио
820-840 гр. брашно

Яйце за намазване
Меко масло

Приготвяне:

В топлото мляко се разтоваря маята. Добавя се захар и олио. Смесете брашното със солта и се замесва меко тесто. Разделят се две топчета и се остават за 10 Мин. Разточва се кора 0.4 мл., намажете с масло, разрежете на триъгълници като широката част е 7 см, навийте на кифлички и ги оставете в тава 28 см. Наредбата питка се поставя в топла фурна да втаса за около 20 мин. Извадете от фурната и я намажете с яйце. Включете фурната на 180 гр. и я опечете до готовност.

https://privanya.blogspot.com/2016/01/blog-post_99.html?m=1

Comments

Popular Posts