Пилешка кавърма

Необходими продукти

500 гр. пилешко месо (най-добре  смесено бяло месо и от бут)
4-5 зелени и червени пиперки
2-3 моркова
4-5 глави лук
300 гр. гъби
1 с.л. червен пипер
2-3 домата
риган
магданоз
2 пилешки бульона от кубче
по желание - 1 ч.ч. бяло вино
 

начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки. Задушете ги с малко мазнина в дълбок тиган, след което прибавете нарязания на ивички лук, нарязаните моркови, нарязаните на ивички чушки и гъбите (на филийки). Задушете месото със зеленчуците, след което поръсете отгоре червения пипер и разбъркайте. Добавете обелените и настъргани домати. Залейте с малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, и оставете да къкри на бавен огън. По желание може да добавите и половин чаша бяло вино. Щом ястието се позадуши, подправете с риган, сол, черен пипер на вкус и 2 пилешки бульона от кубче. Оставете да се задушава още се около 1 час, докато омекнат лукът и морковите, а водата почти изври. Поднесете кавърмата със ситно нарязан магданоз.

Comments

Popular Posts