Ципура на фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 риби ципура - цели
1 бр. лимон
щипка розмарин
4-5 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
черен пипер, сол
1/2 връзка магданоз
100 мл бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се почиства и измива. Посолява се отвън и отвътре. Слага се в тава предварително постлана с хартия за печене. Правят се два напречни разреза на самата риба за да могат подправките да се просмучат в нея. Приготвя се смес от подправките: счуканият чесън, розмаринът, черният пипер, магданозът и сокът от половината лимон. Поръсваме рибата със зехтина, намазваме я със сместа от подправки отвън и отвътре, поръсваме и виното. Нарязваме останалият половин лимон на резени и подреждаме върху и в рибата. Оставаме половин час да се напои. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути на 200С градуса и още 10 минути без фолиото с вентилатор за да получи рибата
2 риби ципура - цели
1 бр. лимон
щипка розмарин
4-5 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
черен пипер, сол
1/2 връзка магданоз
100 мл бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се почиства и измива. Посолява се отвън и отвътре. Слага се в тава предварително постлана с хартия за печене. Правят се два напречни разреза на самата риба за да могат подправките да се просмучат в нея. Приготвя се смес от подправките: счуканият чесън, розмаринът, черният пипер, магданозът и сокът от половината лимон. Поръсваме рибата със зехтина, намазваме я със сместа от подправки отвън и отвътре, поръсваме и виното. Нарязваме останалият половин лимон на резени и подреждаме върху и в рибата. Оставаме половин час да се напои. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути на 200С градуса и още 10 минути без фолиото с вентилатор за да получи рибата
Comments
Post a Comment