Боб Мунг
Боб Мунг яхния
Следващата рецепта, по която сготвих боб Мунг е рецепта, като за Класическа леща , с малки отклонения в подправките, тъй като в предишното ястие ни допаднаха.
Получи се много вкусно и дори децата казаха, че много им прилича на леща.
Продукти:
1 ч.ч. боб Мунг
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 корен пащърнак
1 морков
1 червена чушка
1 резен обелен настърган джинджифил
2 с.л. кетчуп
щипка Куркума
1-2 ч.л. Мадраско къри
1 ч.л. кимион
1 дафинов лист
сол
50 мл зехтин
Приготвяне:
Измийте боба и го поставете в купа, залейте го с вода / водата да е повече от нивото на боба/ и го оставете да престои няколко часа, аз го оставих една нощ.
Отцедете го, измийте го и отново отцедете добре.
Измийте зеленчуците, моркова и пащърнака обелете с белачка за зеленчуци.
Нарежете всички зеленчуци на кубчета.
Загрейте зехтина в тенджера и добавете нарязаните зеленчуци / без боба/ и настърганият джинджифил. Добавете около 50 мл вода и поставете капак.
Оставете да се вари на среден огън до омекване на зеленчуците.
Добавете кетчупа, разбъркайте, добавете сухите подправки и солта, разбъркайте, добавете боба, отново разбъркайте и налейте около 3 ч.ч. вода.
Поставете капак и оставете да се вари на затворен капак, на среден огън, до готовност. При мен се свари много бързо - за около 30 минути. Към края на варенето отстранете капака и варете десетина минути.
Comments
Post a Comment