Тутманик с крема сирене и яйца
Тесто:
Домашно тесто за питки
Продукти
Брашно – 600 кг.
Яйца – 2 бр.
Прясно мляко – 200 мл..
Кисело мляко – 100 гр.
Газирана вода – 50 мл.
Масло – 50 гр.
Мая за хляб – 21 гр. или 1 пакет суха мая
Захар – 20 гр.
Сол – 10 гр.
https://domashnakunyasdani.com/2018/06/11/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-2/
Начин на приготвяне:
Всичко в хлебопекарната на програма ТЕСТО!
ИЛИ
Активираме маята, като към нея добавяме захарта, 1 яйце, 200 мл. леко затоплено прясно мляко и малко брашно.
Разбъркваме добре. Завиваме го и го оставяме да престои около 30 мин., за да втаса.
САМИЯТ ТУТМАНИК
Домашно тесто – 1 кг.
Яйца – 3 бр.
Крема сирене – 300 гр.
Масло – 100 мл.
Брашно – 100 гр.
Добавяме сирене докато се сгъсти сместа!
Замесваме меко домашно тесто.
За да видите как да си приготвите домашно тесто, кликнете на линка тук: Домашно тесто
Разделяме тестото на топки. Разточваме всяка топка; посредата поставяме масло и 1 с.л. от плънката, която приготвяме от крема сиренето и яйцата.
Сгъваме на две и навиваме.
Поставяме ги в тава за печене послана с хартия за печене.
Оставяме да втаса за около час.
Намазваме ги с останалата смес от плънката.
Печем в предварително загрята фурна на 180° за 40 мин.
За по-нагледно как да приготвите тутманик с крема сирене и яйца, вижте видеото
по-долу.
https://domashnakunyasdani.com/2018/07/10/%d1%82%d1%83%d1%82%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%81-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d0%b0/
Comments
Post a Comment