Тутманик с крема сирене и яйца

 Тесто: 

Домашно тесто за питки

Продукти

Брашно – 600 кг.

Яйца – 2 бр.

Прясно мляко – 200 мл..

Кисело мляко – 100 гр.

Газирана вода – 50 мл.

Масло – 50 гр.

Мая за хляб – 21 гр. или 1 пакет суха мая

Захар – 20 гр.

Сол – 10 гр.

https://domashnakunyasdani.com/2018/06/11/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-2/

Начин на приготвяне:

Всичко в хлебопекарната на програма ТЕСТО!

ИЛИ

Активираме маята, като към нея добавяме захарта, 1 яйце, 200 мл. леко затоплено прясно мляко и малко брашно.

Разбъркваме добре. Завиваме го и го оставяме да престои около 30 мин., за да втаса.

САМИЯТ ТУТМАНИК

Домашно тесто – 1 кг.

Яйца – 3 бр.

Крема сирене – 300 гр.

Масло – 100 мл.

Брашно – 100 гр.

Добавяме сирене докато се сгъсти сместа! 


Замесваме меко домашно тесто.

За да видите как да си приготвите домашно тесто, кликнете на линка тук: Домашно тесто

Разделяме тестото на топки. Разточваме всяка топка; посредата поставяме масло и 1 с.л. от плънката, която приготвяме от крема сиренето и яйцата.

Сгъваме на две и навиваме.

Поставяме ги в тава за печене послана с хартия за печене.

Оставяме да втаса за около час.

Намазваме ги с останалата смес от плънката.

Печем в предварително загрята фурна на 180° за 40 мин.

За по-нагледно как да приготвите тутманик с крема сирене и яйца, вижте видеото

по-долу.

https://domashnakunyasdani.com/2018/07/10/%d1%82%d1%83%d1%82%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%81-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b8-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d0%b0/


Comments

Popular Posts