Кифлички с кренвирш - КРЕНВИРШКИ
Рецептата е за 12 кифлички
• мая - 1 пакетче суха 7 г
• сол - 1ч.л
• пудра захар - 1ч.л
• яйца - 2 бр. (единият жълтък за намазване)
• прясно мляко - 250 мл топло
• олио - 6 с.л.
• брашно - около 500 гр
• лютеница
• кренвирши
• кашкавал
• кисели краставички
В купа счуквам яйцата, добавям захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквам сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.
Започвам да меся до получаване на меко, еластично и нелепнещо тесто. След като съм омесила тестото, го оставям за 10-15 мин, да се отпусне. Разделям на 12 равни топчета. Всяко топче разточвам. В единия край слагам плънката от лютеница, кренвирш, кашкавал и кисела краставичка, а другия край нарязвам на лентички, завивам на рулце и поставям в тавичка върху хартия за печене.
Мажа всяка кренвиршка с разбития жълтък и малко прясно мляко. Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.Като го извадя от фурната, ги намазвам с масло и завивам с кърпа.
Comments
Post a Comment