Пилешко месо с майонеза и готчица

  • пилешко месо
    300 грама
    най-добре бяло месо
  • майонеза
    3 супени лъжици
  • горчица
    1 супена лъжица
  • кашкавал
    100 грама
  • черен пипер
    1/4 чаена лъжица
3 варени картофа

recipe iconРЕЦЕПТАТА:

Най-често след работа, най-вече вечер, когато нямаме време, когато нямаме сили за нещо специално стигаме до големият въпрос: КАКВО ДА ПРИГОТВЯ НАБЪРЗО? На отговора на този въпрос има посветени цели кулинарни книги, а понякога решението е по-близо от очакваното. Рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал дава отговор на всеки, който търси лесна и сполучлива рецепта, която да се приготвя за нула време. Пилешките филенца с майонеза и кашкавал са чудесна идея какво за вечеря, така и за бързо мезе за бира или вино, а същевременно са толкова вкусни, че опитали ги веднъж, със сигурност ще станат любима част от домашната ви кухня.

  1. Първата стъпка от рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал е подготовката на продуктите. Добре е да ползвате охладено пилешко месо, ако обаче изберете замразено, то то трябва да се е размразило напълно преди да започнете да го обработвате. Измивате добре пилешкото месо и го осолявате, добавяте и черния пипер и го втривате с ръце.
  2. В купа поставяте пилешките филенца, добавяте майонезата и горчицата и разбърквате много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждате варени картофи като канапе и филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.
  3. Докато пилешките филенца се запичат настъргвате кашкавала и след като са се позапекли ги поръсвате с него. Запичате за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка.

Comments

Popular Posts