Палачинки от Хей Даниел

  • За да направите сместа с мая, е нужно първо да активирате маята.
    В малка купа сложете малко от топлото прясно мляко, сложете 20 г от маята или това е 1/2 от кубче прясна мая и разбъркайте. Добавете 1 суп.л брашно и 1 ч.л. захар. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути да се надигне.
  • В купата на миксера сложете яйцата, добавете топлото прясно мляко, разтопеното масло, захарта и солта, разбийте.
    Добавете брашното и разбъркайте. Получава се гъста каша, добавете вече втасалата мая.
  • Накрая допълнете с 200 мл вода на стайна температура, разбъркайте добре, за да няма бучки в тестото и оставете на топло за 10 минути. Маята ще се активира и ще се получат балончета по повърхността.
  • На среден огън изпечете палачанките като предварително сте намазали тигана с масло. Изпечете от двете страни.

Comments

Popular Posts