Баница без газирана вода - Supichka

  • точени кори
    400 грама
  • яйца
    4 броя
  • кисело мляко
    400 грама
  • сирене
    300 грама
  • олио
    3/4 чаена чаша
  • хлебна сода
    1 чаена лъжица
Пече са на горен и долен реутан 30 минути на решетката най-долу във фурната и 10 минути на средната. 

recipe iconРЕЦЕПТАТА:

Баница за закуска, баница за обяд, баница за вечеря! Баницата няма точно място в менюто на българина, защото той си я хапва  по всяко време във всякакви варианти. Сладката баница – баница с ябълкибаница с локумбаница с тиква, или пък в още по-популярните си солени варианти – баница със сиренебаница със спанакбаница с праз е толкова важна част от българската национална кухня, колкото са боб чорбата и зелевите сарми. Рецептата на тази баница със сирене и готови кори е една от най-лесните, на които можете да попаднете. Оригиналната рецепта на баницата е с извара, но винаги можете да замените изварата със сирене! Бърза, лесна и много вкусна тази рецепта баница с готови кори е идеална за бърза закуска, или бърза вечеря! Освен това, тази рецепта е перфектна за новогодишната баница с късмети.

  1. Първата стъпка от рецептата за баница със сирене и готови кори е подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за хляб. Може да ползвате и извара. Ако сте ползва извара добавете и около една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до получаване на хомогенна смес.
  2. В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете около един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре отново сложете лист-два от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряйте процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
  3. Последният лист от корите намажете с олио и много внимателно нарежете с остър нож на парчета, за да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на парчета. Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути отдолу и отгоре + 15 минути само отдолу, докато баницата придобие златист цвят.

Comments

Popular Posts