Баница без газирана вода - Supichka
- точени кори400 грама
- яйца4 броя
- кисело мляко400 грама
- сирене300 грама
- олио3/4 чаена чаша
- хлебна сода1 чаена лъжица
РЕЦЕПТАТА:
Баница за закуска, баница за обяд, баница за вечеря! Баницата няма точно място в менюто на българина, защото той си я хапва по всяко време във всякакви варианти. Сладката баница – баница с ябълки, баница с локум, баница с тиква, или пък в още по-популярните си солени варианти – баница със сирене, баница със спанак, баница с праз е толкова важна част от българската национална кухня, колкото са боб чорбата и зелевите сарми. Рецептата на тази баница със сирене и готови кори е една от най-лесните, на които можете да попаднете. Оригиналната рецепта на баницата е с извара, но винаги можете да замените изварата със сирене! Бърза, лесна и много вкусна тази рецепта баница с готови кори е идеална за бърза закуска, или бърза вечеря! Освен това, тази рецепта е перфектна за новогодишната баница с късмети.
- Първата стъпка от рецептата за баница със сирене и готови кори е подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за хляб. Може да ползвате и извара. Ако сте ползва извара добавете и около една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до получаване на хомогенна смес.
- В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете около един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре отново сложете лист-два от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряйте процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
- Последният лист от корите намажете с олио и много внимателно нарежете с остър нож на парчета, за да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на парчета. Печете баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути отдолу и отгоре + 15 минути само отдолу, докато баницата придобие златист цвят.
Comments
Post a Comment