Бърз тутманик Хей Даниела
Можете да го приготвите още по пижама. Любим на моите деца.
Рецепта за Бърз тутманик
- 2 яйца
- 250 г кисело мляко
- 80 мл олио
- 1 пак бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 290 г брашно
- около 200 г сирене
Плънка можете да допълните по желание. Нарязан бекон, маслини, розмарин и подправки.
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата с телена бъркалка.
2. Добавяме киселото мляко, содата, бакпулвера, олиото и накрая брашното.
3. Допълваме с натрошеното сирене.
Сега е момента за подправки или семена по желание.
Аз пекох в аейрфраер на 160 С за 20 минути, но ако ползвате фурна на 180 С за 25 минути на горен и долен реотан.
И не прекалявайте с парчетата ☺️
Comments
Post a Comment