Боб с пушени ребра Лидл

Необходими продукти

4

порции
200 бр.
боб
200 g
пушени ребра
50 g
лук
50 g
моркови
50 g
червени чушки
50 g
домати
5 g
джоджен
10 g
сол
10 g
черен пипер
10 g
червен пипер
1 връзка
магданоз
50 ml
олио
20 g
брашно
Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме боба. Варим го в тенджера с подсолена вода. Първите три пъти, когато водата заври, прецеждаме боба и наливаме нова.

През това време обелваме лука и морковите и ги режем на дребни кубчета. Почистваме чушката от семките и домата от люспата и ги режем на едри кубчета.

Нарязваме на големи кубчета пушените ребра и ги запечатваме в сух тиган от двете страни. Изваждаме ги и отцеждаме мазнината им. В тигана добавяме лука, морковите, доматите и чушките. Задушаваме на бавен огън до омекване. Овкусяваме със сол, пипер и пресен джоджен и връщаме ребрата. Когато бобът заври, добавяме зеленчуците и ребрата към него.

В тиган сипваме олио и запържваме брашно и червен пипер. Прибавяме към боба и оставяме да ври на слаб огън до готовност. Накрая овкусяваме с пресен магданоз.

Comments

Popular Posts