Холандска палачинка на фурна

Продукти (за форма Ø24 см или тиган, който може да се слага във фурна):

3 яйца

120 мл прясно мляко

60 г брашно

1 с.л. захар (може и без, ако искаш солен вариант)

1 щипка сол

30 г масло


Приготвяне:

1. Загрей фурната на 220°C. Сложи съда (тиган/тава) вътре, за да се нагрее.


2. В купа разбий яйцата, добави млякото, брашното, захарта и солта. Разбий до гладка смес.


3. Извади горещия съд от фурната, сложи маслото и го остави да се разтопи и да покрие дъното.


4. Изсипи сместа върху маслото.


5. Печи 18–20 минути – палачинката ще се надигне и стане златиста.



Поднасяне:

За сладък вариант – поръси с пудра захар, плодове, мед или нутела.

За солен – сложи настърган кашкавал, пушена сьомга или шунка и свежи зеленчуц

Comments

Popular Posts