Холандска палачинка на фурна
Продукти (за форма Ø24 см или тиган, който може да се слага във фурна):
3 яйца
120 мл прясно мляко
60 г брашно
1 с.л. захар (може и без, ако искаш солен вариант)
1 щипка сол
30 г масло
Приготвяне:
1. Загрей фурната на 220°C. Сложи съда (тиган/тава) вътре, за да се нагрее.
2. В купа разбий яйцата, добави млякото, брашното, захарта и солта. Разбий до гладка смес.
3. Извади горещия съд от фурната, сложи маслото и го остави да се разтопи и да покрие дъното.
4. Изсипи сместа върху маслото.
5. Печи 18–20 минути – палачинката ще се надигне и стане златиста.
Поднасяне:
За сладък вариант – поръси с пудра захар, плодове, мед или нутела.
За солен – сложи настърган кашкавал, пушена сьомга или шунка и свежи зеленчуц
Comments
Post a Comment